torsdag 10 september 2009

Och så har recensionerna börjat komma...

Den här veckan har recensionerna börjat trilla in, inte så många ännu, men de kommer ju inte samtidigt utan då och då en tid framöver.

Det känns kluvet att läsa recensioner. En recensent är en läsare av många och hans eller hennes synpunkter väger egentligen inte tyngre än någon annan läsares. Skillnaden är att recensenten har ett forum för sina åsikter och kan sprida sina tankar till en stor publik.

Några recensenter verkar läsa ganska slarvigt och det verkar som om väldigt mycket i boken går dem förbi. Just därför väljer jag att inte lägga någon möda på att analysera deras texter, utan de får också passera obemärkt förbi.

Men några recensenter tar sitt uppdrag på allvar, och då läser jag med större intresse. Jag gillade recensionen i Borås Tidning:
http://www.bt.se/kultur/recensioner/hog-mysfaktor-i-fangslande-deckare(1511257).gm

Jag tyckte även om recensionen i Dast Magazine:
http://www.dast.nu/recension/den-svarta-loparen

Även recensionen i radio Skaraborg var helt ok:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1938622&BroadcastDate=&IsBlock=

Recensionen i GT får man väl kalla en sågning, men den var uppiggande på ett annat sätt. Äntligen någon som går igång på genusperspektivet i boken! Känns intressant att denne man blev så störd på Emmas sätt att tampas med sina manliga kolleger att han var tvungen att påtala att uppgörelsen med könsmaktsordningen var alltför grundlig.... Måste ha trampat på många ömma tår där!
http://www.gt.se/nyheter/2.1616/1.1700081/raddas-inte-av-den-skojiga-miljon

Inga kommentarer: